Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitthem i storaffär och går in med ansökan om bygglov

Mitthems säljer sju fastigheter i centrala Sundsvall och före årsskiftet beräknas jätteaffären vara klar.
– Vi har rekordmånga indikativa bud, säger Marie Selin, Mitthems vd.
Samtidigt är det klart att det kommunala bostadsbolaget ska bygga nytt på Södermalm under nästa år.

– Det kan bli byggstart både i kvarteret Hermes och i Förrådet under första halvåret 2016, säger Marie Selin.

Det är bråda dagar på Mitthem. Inom kort väntas bostadsbolaget gå in i slutförhandlingar med ett antal budgivare som är intresserade av att slå till på de sju fastigheter som ingår i affären.

Det rör sig om fem fastigheter i Stenstan, en hyresfastighet i Nacksta och en hyresfastighet på Slutgatan.

– Det följer helt den tidsplan vi satt upp och vi räknar med att kunna ha en avslutad affär runt årsskiftet med en bra köpare, säger Marie Selin.

Prisbilden vill hon inte diskutera, men att det är en bra tid att sälja är tydligt. Enligt Marie Selin är intresset rekordstort.

Under veckan som gick blev det också klart att Mitthem kommer att söka bygglov för att bygga nya hyreslägenheter på Södermalm i Sundsvall i kvarteret Hermes, strax ovanför Allégården och snett ovanför Ica på Bergsgatan. En bygglovsansökan kommer att lämnas in runt årsskiftet.

Hur byggnaden ska utformas vill inte Marie Selin gå in på i det här läget.

– Vi har en del kvar att göra. Men vi kommer bygga kring femtio lägenheter och det blir ettor och tvåor, säger hon.

Under första kvartalet nästa år beräknas Mitthem även ha en ny detaljplan klar för kvarteret Förrådet, i närheten av Campus Åkroken. Där vill det kommunala bostadsbolaget bygga ytterligare 100 till 150 små lägenheter. Lägenheterna ska både användas som studentbostäder, men även i en framtid vara tillgängliga för andra typer av hushåll – en bostadssatsning inte minst riktad mot unga.

– Om allt går vägen så kommer vi att ha två byggstarter under nästa år. Vi har sagt att vi ska bygga 500 lägenheter till 2021 då Sundsvall fyller 400 år. Och det här blir etapp fyra och fem i den planen.

Hur viktig är försäljningen av de sju fastigheterna för att byggplanerna ska gå lås?

– Den är inte nödvändig för att vi ska bygga nytt, men det som händer är att vi slipper ta lån i samma utsträckning. Så vi kommer att använda de pengar vi får in för att bygga nya bostäder. Men de olika delarna är inte villkorade av varandra, säger Marie Selin.