Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitthem snålar inte på skötseln

Svar på insändaren: Mitthem struntar i oss:

Jag måste inleda med att säga att Ylva Harr har fel när hon kritiserar Mitthem.

I Ylva Harrs fall så hade hon ställt upp sin andra bil, som är ett avregistrerat fordon, under två veckor på en plats som är avsedd för besökande till våra hyresgäster. Av den anledningen fick hon en parkeringsbot.

Området är tvärtemot vad Ylva Harr påstår uppskyltat. Skulle så inte ha varit fallet hade parkeringsboten tagits bort.

Av rättviseskäl har Mitthem valt att ha ett sådant avtal som gör att det bara är de som missköter sig som får betala för parkeringsbevakningen. Detta för att de som inte har bil eller alla de som sköter sina parkeringar inte skall behöva betala för felparkerade bilar.

Vi får stöd för detta resonemang från många av våra hyresgäster som vill att vi har ordning på våra p-platser.

Ylva Harr påstår vidare att vi tar ut ockerböter. Det kostar 500 kr även på kommunens övriga ställen där det är förbjudet att parkera. Däremot så kostar det 200 kr om man inte har betalat eller om man har överskridit den berättigade tiden för den avgiftsbelagda parkeringen.

När det gäller snöskottning och sandning så är det så att det är den som hyr en P-plats som skall sköta snöskottning och renhållning för sin P-plats. Detta står i hyreskontraktet som är ett normalt standardkontrakt. Jag hoppas att Ylva Harr har läst sitt hyreskontrakt innan hon tecknade detsamma.

Mitthem har inte som Ylva Harr påstår dragit in på vaktmästare, vilka vi för övrigt inte har inom Mitthems organisation. Vi har kvartersvärdar som är hyresgästernas kontaktpersoner i ärenden som rör boendet.

Vi har valt att ha två kompetenta och kunniga företag, HSB och Riksbyggen, som sköter om vår yttre skötsel där snöskottning, sandning, gräsklippning med mera ingår. Och med deras arbete och resultat är vi nöjda.

Hans Selling

vd Mitthem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel