Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitthem tar hjälp av barn för att bygga trygghetsboende

När Mitthem bygger Sveriges största trygghetsboende tar de hjälp av de minsta. Förutsättningarna för ett värdefullt boende formas av barn.
– Barnen berättar stolt för sina föräldrar att de varit med och byggt huset, säger Caroline Lorentzon, processledare.

Annons

Under tisdagen fick elever från årskurs sex i Lucksta skola besöka bygget av Mitthems nya trygghetsboende på Norra kajen. Ett bygge som de själva är en del av. De ingår nämligen i ett projekt mellan Mitthem och barn- och utbildningsförvaltningen, som ska ta fram idéer för att skapa värde för framtida hyresgäster. Något som ska fånga upp pensionärernas intressen och förutsättningar.

Under de åtta månader som projektet pågått har eleverna kartlagt pensionärernas intressen och behov. Det har sedan mynnat ut i tankar och idéer som sedan kommer att presenteras inför en panel i Mars. I panelen kommer representanter för projektet finnas men även representanter för pensionärerna.

– Tanken är att sex idéer ska presenteras, men alla idéer kommer att samlas och finnas på plats, säger Caroline Lorentzon processledare på barn- och utbildningsförvaltningen.

Under besöket fick de veta att många av deras idéer har redan har letat sig in i detaljplanen, som båtplatser och gemensamma utrymmen. Fokus för eleverna har legat på gemenskap och att motverka känslan av ensamhet.

– Det är svårt att tänka på vad pensionärerna vill ha, men det är roligt att göra andra glada, säger eleven Gustaf Spjuth.

Han får medhåll utav sin klasskamrat Daniella Boman som berättar om hur de i grupper arbetat fram olika förslag.

– Vi vill ju att pensionärerna ska ha det bra. Med fin utsikt, nära till allt och kunna vara tillsammans, säger Daniella Boman.

I projektet ingår även elever från årskurs tre på Bosvedjans skola och barn från Polstjärnans förskola.