Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitthemanställda erbjuds volontärarbeta på flyktingboenden

Mitthem vill hjälpa flyktingarna i Sundsvall.
Nu får 47 medarbetare möjligheten att jobba som volontärer på evakueringsboenden.

Nära 100 flyktingar bor just nu i tre gymnastiksalar i Sundsvall.

Mitthem vill bidra till hjälpinsatsen – och under tisdagen informerades de anställda om möjligheten att vara volontärer på ett evakueringsboende med full lön.

– Det togs emot väldigt positivt. Det har funnits ett engagemang och vi har kommit fram till att det här kan vara ett sätt att hjälpa, säger Birgitta Ulming, Mitthems kommunikationschef.

I nuläget handlar det om en dags arbete per anställd, men passen är indelade i skift och därför kan timmarna fördelas över flera dagar.

– Vi har satt upp omfattningen till en arbetsdag. Om alla skulle göra det här blir det ju en betydande insats, säger Birgitta Ulming.

Hon tror att behovet av stöd kommer att se annorlunda ut på sikt.

– Vi ser inte någon bortre tidsgräns utan får följa det här och hur det faller ut. Det handlar om att hitta sätt för integrering.

Sundsvalls kommun kommenterar i ett pressmeddelande att Mitthems engagemang uppskattas.

Bostadsbolaget hoppas nu att fler arbetsgivare i kommunen ska haka på initiativet.

Sedan i fredags arbetar tre brandmän från räddningstjänsten på ett flyktingboende, ett arbete som fortsätter i minst tre månader framåt.