Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitthems fjärrvärme ska drivas av spillvärme från lokal industri – minskar klimatpåverkan

Mitthem kommer att tillvarata överskottsvärme från lokal industri för att driva sitt fjärrvärmesystem. Något som leder till mindre klimatpåverkan.
– Det är viktigt att vi som Sundsvalls största hyresvärd går före i de här frågorna, säger Marie Selin, vd på Mitthem i ett pressmeddelande.

Det kommunala bostadsbolaget i Sundsvall, Mitthem, ska gå över till att helt använda förnyelsebar energi för sitt fjärrvärmesystem.

– Det är viktigt att vi som Sundsvalls största hyresvärd går före i de här frågorna, säger Marie Selin, vd på Mitthem i ett pressmeddelande.

Fjärrvärmen kommer att levereras av Sundsvalls Energi och kommer i form av spillvärme från lokal industri. Den överblivna värmen går direkt in i fjärrvärmesystemet.

– Kunderna efterfrågar en miljömärkning på fjärrvärme för att efterleva de miljökrav som ställs, vilket går helt i linje med vår egen miljöprofil, säger Marcus Hedman, marknadschef vid Sundsvall Energi i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Stor lättnad för Hamed och Heydar – utvisningen stoppas: "Så glad så jag gråter"

Drygt 7 000 kvadratmeter rustas upp – här är planerna för gamla bryggeriet på Storgatan

Kommunerna vill inte ta i tiggarproblemet – hamnar hos socialsekreterare: ”De kritiseras för beslut”