Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittmedia blir delägare i 24 Journalistik: "Jättespännande och roligt"

Mediekoncernen Mittmedia fördjupar samarbetet med 24 Journalistik genom att gå in som minoritetsägare i lokalmedieföretaget.

Mittmedia kommer genom affären att äga 30 procent av 24 Journalistik. Man kommer dessutom att förlänga det samarbete som inleddes i februari, och som inneburit att Mittmedia levererat texter.

"Vi får ett ägarintresse i verksamheten samtidigt som vi formaliserar det vi har testat under våren. Jag tycker att det är jättespännande och roligt att vi får möjlighet att testa ett sådant här samarbete", säger Per Bowallius, vd i Mittmedia.

Att samarbetet permanentas innebär att 24 Journalistik kommer att betala för de resurser som Mittmedia tillhandahåller.

"De kommer att betala självkostnadspris och behöver vi förstärka i Mittmedia så kommer vi att göra det", säger Per Bowallius.

Lokalmedieföretaget 24 Journalistik började sin resa i Kalmar 2014, men har sedan dess etablerat sig på flera andra orter. Man har aviserat att det skulle kunna bli aktuellt med nyetableringar på orter där Mittmedia redan har verksamhet, men Per Bowallius ser inga bekymmer med det.

"Vi har sagt att de måste kunna följa sin affärsplan och vi måste kunna hantera den konkurrensen, oavsett om den kommer från 24 Journalistik eller från någon annan. På längre sikt så ser vi ett större ägande och kanske till och med en kontroll av 24 Journalistik och då kanske andra sätt att samverka."

Mittmedia är en mediekoncern som innefattar 20 sajter, 28 dagstidningar, gratistidningar och andra plattformar.