Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittmedia blir huvudägare i Promedia

Mittmedia, där bland annat Sundsvalls Tidning ingår, blir ny huvudägare i mediebolaget Promedia. Det står klart sedan uppdelningen av Liberala Tidningar i Mellansverige är klar.

Annons

Förhandlingar har pågått sedan en avsiktsförklaring skrevs mellan delägarna Stampen, Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren, EK, sommaren 2014.

Den slutgiltiga affären följer parternas ursprungliga intentioner. LTM-koncernens tillgångar fördelas så att tryckeribolaget V-TAB hamnar hos Stampen, medan tidningsverksamheten i Promedia hamnar hos Mittmedia och EK.

Affären innebär att Mittmedia blir ny huvudägare i Promedia, som bland annat ger ut dagstidningarna VLT och Nerikes Allehanda, med 55 % av aktierna. Eskilstuna-Kuriren äger 45 %. Promedia blir ett dotterbolag i Mittmedia.

Mittmedias vd Thomas Peterssonh säger i en kommentar att han är nöjd över att man nu är klar med uppdelningen av Liberala Tidningar.

– Nu startar ett nytt kapitel. Mittmedia, EK och Promedia har gemensamt stora utmaningar på våra lokala marknader och jag är övertygad om att ökad samverkan är det bästa sättet att möta framtiden, säger Peterssonh.

Avtalen undertecknades av de olika parterna i Stockholm tidigare i veckan.