Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittmedia borde använda sin makt till att förena

Replik på Vi kan aldrig göra alla läsare nöjda samtidigt, ST 24 oktober.

Chefredaktör Anders Ingvarsson förklarar/försvarar i Sundsvalls Tidning och Tidningen Ångermanland Mittmedias uppdelning av länets nyheter. Han anser att nuvarande nyhetsförmedling i ST, TÅ, ÖA och via nätet "gynnar dig som tar del av vår nyhetsförmedling".

Jag som bor i Sollefteå är sedan 1988 och delvis yrkesverksam i Sundsvall, tar del av både ST och TÅ. Vad gäller landstingsfrågor gynnar Mittmedias nyhetsförmedling inte Västernorrlands län. Läsarna bekräftas i uppdelningen mellan Ångermanland och Medelpad – en förödande vi och dem-mentalitet, vilket fördjupar motsättningarna i länet.

Är det Mittmedias avsikt? De flesta i Ångermanland vet lite om hur landstingsfrågor beskrivs i Medelpad och vise versa. Västernorrlands län behöver förenas, inte separeras. Mittmedia har i princip nyhetsmonopol, vilket betyder makt. Använd makten till förbättrade relationer mellan Medelpad och Ångermanland. Skapa gemensamma nyhetssidor i ST, TÅ och ÖA och på nätet för länsövergripande nyheter, till exempel landstingsfrågor.

Det här, Anders Ingvarsson, är viktigt. Mycket viktigt för Västernorrlands framtid.

Bertil Sundqvist, Sollefteå/Sundsvall

Läs Anders Ingvarssons svar här.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel