Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittmedia vann fint pris på branschgala

Mittmedias digitala produktutvecklingsgrupp vann pris för Årets affär på branschgalan Årets Dagstidning.

Under tisdagskvällen var det dags för branschpriset Årets dagstidning där Mittmedia var nominerad i fyra kategorier.

Den digitala produktutvecklingsgruppen nominerad till Årets affär för Plus-tjänsten – och vann kategorin.

Motiveringen till priset löd:

"Ibland ser man inte skogen för alla träd. Men genom att gå tillbaka till kärnan för sin verksamhet och grunden för sin existens, har man hittat nyckeln till framgång med hjälp av avancerade datamodeller och analys. Med en stark förankring hos medarbetarna och en övertygelse om att rätt innehåll säljer, har man rullat ut en ny innehållsstrategi för betalt innehåll online. Utan kampanjer, utan lockbeten, men med en benhård tro på att content is still king har man nått ett fantastiskt resultat på extremt kort tid."

– Det är jättekul att stå här men varje morgon när vi får våra rapporter om att vi fått ny kunder från olika delar av Sverige, det är det som är så otroligt viktigt för lokaljournalistiken, säger Li L'Estrade, affärsutvecklare och plusansvarig från scenen när priset tas emot.

Robin Govik, digital chef på Mittmedia, kommenterar priset i ett pressmeddelande:

–Jag är så otroligt stolt över mitt team. Det här bevisar att man med tydligt fokus och smarta människor kan få snabbt resultat. Med den djupa kunskapen som dataanalysen har gett oss kan våra journalister skapa engagerande innehåll som varje dag ger oss hundratals nya kunder. Det här priset är verkligen ett erkännande till Mittmedias långsiktiga datastrategi. Utan vår plattform och vår analyskompetens hade vi inte nått dit vi är i dag.

Mittmedias VD, Per Bowallius, gratulerar i pressmeddelandet:

− Ett stort grattis till ett välförtjänt pris! Ni har visat på kraften med avancerad dataanalys och på ett fundamentalt sätt bidragit till att skap framtidstro i Mittmedia. Jag är oerhört stolt över att i olika sammanhang kunna representera ett företag där den här kompetensen finns, ett stort tack.

Nerikes Allehanda var nominerade både till Årets Dagstidning – helhetspriset 2017 samt till årets redaktion. De kammade hem vinsten i Årets helhetspris, och priset för årets redaktion gick till Västerbottens-Kuriren.

Mittmedias nav för live-tv var nominerade till Årets ljud och bild, och i den kategorin var det Kit som tog hem priset.

Läs också: Storslam för Mittmedia bland nomineringarna till Årets dagstidning