Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittsverige vatten utökar – lokalt bolag flyttar in i verksamheten

Sopor och avfall i Sundsvalls kommun hanteras av Reko – men bara i några dagar till.
Den första januari flyttas verksamheten och medarbetarna över till Mittsverige vatten.

Vattenbolaget utökar nu med ett nytt affärsområde.

Avfallstjänsterna i Sundsvalls kommun kommer helt att flyttas över till Mittsverige vatten vid årsskiftet, och Reko Sundsvall blir därmed delägare.

– Vi har jobbat intensivt för att förbereda Rekos övergång och är övertygade om att beslutet kommer att skapa goda förutsättningar för hållbara avfallstjänster både inom Sundsvalls kommun och på sikt även regionalt, säger Arianne Sundman, styrelseordförande i Reko Sundsvall, i ett pressmeddelande.

Kunderna kommer inte att märka någon större skillnad i början, enligt Mittsverige vattens vd Micael Löfqvist.

– Verksamheterna kommer utåt sett att leva vidare parallellt under våren. På sikt blir det enklare för våra kunder. I första steget är gemensam kundtjänst och webbplats några av fördelarna som vi direkt kan peka på, säger han.

Vatten- och avfallstjänster kan komma att hamna på samma faktura framöver, och på sikt kan det bli så att även avfallstjänsterna i Timrå och Nordanstig inkluderas i Mittsverige vatten.

– Sundsvall är först ut. Till att börja med gäller det att sätta ramarna runt det samarbetet, kommenterar Micael Löfqvist, som nu även tillträder som vd för Reko.