Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittuniversitet får extra miljoner i höstens budget

Anslagsnivåerna för Mittuniversitetets verksamhet för 2018 föreslås öka med ungefär 24 miljoner kronor jämfört med 2017.
Det visar regeringens budgetproposition som presenterades idag.

Enligt budgetproposition för 2018 får Mittuniversitetet cirka 244 miljoner kronor i anslag för forskning och utbildning på forskarnivå 2018. Det är en ökning med drygt 5 miljoner kronor jämfört med 2017. Det skriver Mittuniversitetet i ett pressmeddelande.

Även utbildningen på grundnivå och avancerad nivå får en total ökning jämfört med 2017, cirka 19 miljoner kronor, varav cirka 14 miljoner kronor är nya medel som inte framkommit i tidigare förslag.

Anslagsutökningen för utbildning på grund- och avancerad nivå är knuten till flera olika typer av utbildningsutbyggnader, bland annat en generell satsning på utbyggnad av högskoleutbildningen i hela landet.

I utbyggnaden ingår också ett särskilt uppdrag till elva lärosäten, däribland Mittuniversitetet, kring utökning av sommarkurser. Regeringen kommer att specificera uppdraget framöver. Totalt beräknas aktuella utbyggnader av utbildning för Mittuniversitetets del motsvara ytterligare 176 helårsstudenter, vilket är den sjätte största utbyggnaden bland lärosätena.

FLER NYHETER:

Candy world i Birsta expanderar – men säljer leklandet: "Blir en av världens största"

För Plus-kunder: Bobo har skapat en garagedröm utanför Sundsvall – med egen bar och unika lösningar

Topplaceringar för skolmaten i Sundsvall – flera restauranger prisade i White Guide

För Plus-kunder: Par dog i tågolycka – polisen om den svåra utredningen: "Det är det som är så tragiskt"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.