Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittuniversitetet och Timrå kommun satsar åtta miljoner i forskningssamarbete

Timrå kommun och Mittuniversitetet har undertecknat ett nytt avtal där de ska samverka kring forskning och utveckling.
Fram till 2021 ska de satsa fyra miljoner kronor var, skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Avtalet skrevs under på måndagen på Midlanda och innehåller ett avtal om samarbete när det gäller forskning för ökad konkurrenskraft, förnyelse och hållbar utveckling.

– Det är ingen tillfällighet att vi valde Midlanda eftersom vi redan har inlett en förstudie kring utvecklingen av flygplatser där Mittuniversitetet vill förstärka sin ledande position inom forskning kring fjärrstyrd flygtrafikledning och avancerad teknik för flygplatser, säger Andreaz Strömgren, kommunchef i Timrå kommun i pressmeddelandet.

Andra forskningsområden som pekas ut i avtalet är bostäder och integration, e-tjänster och verksamhetsutveckling genom digitalisering.

− Det gläder mig att vi nu får möjlighet att arbeta nära tillsammans med ytterligare en kommun i vår region eftersom samverkansavtalen är viktiga för Mittuniversitetets utveckling, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.