Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moa Lignell tar full kontroll

Fyra år efter "Idol" är Moa Lignell tillbaka med ett nytt album. Hon har själv producerat merparten av låtarna - bland annat en duett med Plura Jonsson.
– Jag är nervös, spänd och stolt, säger Lignell.

2011 knäckte Moa Lignell "Idol"-juryn med sin egenskrivna låt "When I held ya" och hon slutade sedermera trea i det årets upplaga av talangsåpan - bara slagen av Amanda Fondell och Robin Stjernberg.

Året därpå kom debutalbumet "Different path" men sedan dess har det varit relativt tyst om Moa Lignell. Det hoppas hon ändra på nu med sitt andra album "Ladies' man" som släpptes i dagarna.

Den här gången har hon skrivit alla låtar själv och hon har också producerat det mesta av plattan.

– Det var min manager som frågade om jag inte skulle producera själv. Jag blev chockad av att höra det förslaget och tänkte "kan jag ens göra det?". Men utan att egentligen tänka på det hade jag redan då gjort alla arrangemang och planerat allt, säger Moa Lignell.

Hon började vänja sig vid tanken och bestämde sig för att ge det ett försök. När resultatet nu släpps hoppas hon att det ska sticka ut.

– Det är klart att det kommer att vara riktiga producenter som bara "vad är det där?". Jag är inte utbildad producent eller mixare utan jag har gått på känsla och lite på erfarenhet, säger Lignell.

"Ladies' man" är överlag en mycket mer avskalad skiva än "Different path". Delvis på grund av den erfarenhet som Moa Lignell samlade på sig när hon turnerade efter förra släppet - hon ville att de nya låtarna skulle funka bättre live.

När Moa producerade försökte hon också få till en livekänsla.

– Jag vill att det ska bli bra men perfekt för mig är inte lika med perfekta sångtoner och ett korrekt trumspel. Det har väl att göra med att jag har lyssnat mycket på Bob Dylan, där skär det sig ibland och blir lite rock 'n' roll. Det tycker jag är "gött", säger hon.

På "Ladies' man" sjunger hon också duett med ingen mindre än Eldkvarns Plura Jonsson.

– Jag ville inte göra en kärleksduett utan att det skulle bli mer skönheten/odjuret-feeling. Jag tycker det är snyggt med den kontrasten, lite ljusare tjejröst och en brötig mansröst, säger hon.

Han gillade idén och resultatet blev spåret "Old towns".

Nu hoppas Moa Lignell att hon ska få åka ut på turné med de nya låtarna i bagaget.

– Jag vill leva i den här skivan ett tag, åka ut och sjunga den för så många som möjligt. Men det kommer att bli mer till våren och i sommar drömmer jag sedan om att få göra festivaler, säger hon.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Läs även:

Skivrecension: En trevlig Moa Lignell