Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moa Wernblom om tiden efter pojkvännen Markus Olssons död: "Hockeyn är som ett andningshål"

Moa Wernblom var en av de som stod pojkvännen Markus Olsson närmast innan han tragiskt gick bort.
Nu berättar hon om hur ishockeyn hjälpt henne under tiden efteråt.
– Det blir som ett andningshål, säger hon till Hockeysverige.

Moa Wernblom lever ett nytt hockeyliv den här säsongen. Inte bara för att klubbadressen, Linköping, är ny. Också för att hon saknar en viktig del av sitt liv – Markus Olsson.

Den dåvarande Modotalangen Moa var tillsammans med Modomålvakten Markus, som tragiskt omkom i Örnsköldsviks hamn i våras.

– Det är något som såklart alltid kommer att finnas med mig. Hockey har ändå varit ett ställe som jag har kunnat fly till, säger hon till Hockeysverige.

– Det blir som ett andningshål. När jag kommer hit till hallen kan jag istället tänka på hockey och släppa lite andra grejen. Att fortsätta spela hockey är fortfarande kul och det har aldrig varit några tankar på något annat.

Hockeymässigt har det gått bra. Sju poäng (1+6) på tolv matcher är hennes bästa snittnotering som senior hittills. Magnus Wernbloms dotter börjar få det att lossna.

– Första tiden här har varit jättebra. Jag trivs bra i stan där föreningen har fixat jobb till oss samtidigt som jag får vara med på hockeygym här två dagar i veckan. Och laget, jag trivs jättebra i det här gänget.

Ändå öppnar hon för att det nästa säsong kan bli spel i University of Maine, och hon säger i intervjun med Hockeysverige att även Celine Tedenby kan gå dit.

– Det är lite runt omkring som ska fixas, lite tester och sådana grejer, men jag har kommit ganska långt i den planeringen, men det är klart att jag ska flytta över nästa säsong så det ska bli kul.

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store

► Hockeypuls på Google Play

Läs också: Hockeypuls jättesatsning på SDHL – sänder åtta matcher på 15 dagar: "Häftig hockeyfest"