Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möbelkedja till Birsta – första etableringen i Norrland

En ny möbel- och inredningskedja kommer till Birsta.
Trademax ska öppna i lokalerna under Mio Möbler.
Och det redan om två veckor.

– Ja, det här blir vår första butik i Norrland och då känns det perfekt att starta i Sundsvall. Birsta är ju ett väldigt bra handelsområde där det också redan finns möbel- och inredningsbutiker, säger vd Christian Eriksson.

Läs mer: Här ska Mio bygga nytt möbelvaruhus.

Trademax är huvudsakligen ett e-handelsföretag, men har också ett antal butiker.

– Ja, där är vi inne i en expansionsfas. Vi öppnade två butiker i fjol och kommer att öppna några även i år. Vi har redan rätt många kunder i norr och vi vill även ge dem chansen att kunna känna på och prova våra möbler.

Deras mål är att ha 15-25 butiker om ett antal år.

Nu arbetas det för fullt i den drygt 1 000 kvadratmeter stora lokalen som Ittala outlet tidigare hade – mellan Sportson och Sängjätten.

– Det är mycket jobb och vi håller också på att rekrytera personal som ska komma till veckan. Men vi ska hinna, säger Stefan Pilegård som är butikschef.

Butiken ska ha motsvarande 3,5–4 heltidstjänster.

Tradmax är en uttalad lågprisaffär.

– Ja, det är en grundtanke med företaget, att jobba lite effektivare och med lite lägre marginaler, säger Christian Eriksson.

För ett par år sedan fick företaget mycket klagomål från kunderna och under 2014 drog man på sig över 100 anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

– Vi var inne i en intensiv period med snabb tillväxt och hann inte med rutinerna. Under hösten 2014 tog vi tag i det och förbättrade bland annat svarstiderna. Så trots att vi försäljningen ökade mycket även under 2015 så halverade vi anmälningarna till ARN och inget av deras beslut de senaste 18 månaderna har gått emot oss, påpekar Christian Eriksson och tillägger:

– Sedan är förstås ambitionen att alla ska vara nöjda.