Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderat extremism

"Vi tar inte kvinnor i hand", säger han. Inte heller dansar män och kvinnor med varandra, berättar mannen i SVT:s Uppdrag granskning.

Mannen, då ordförande i organisationen Islamiska förbundet, heter Abdirizak Waberi. Sedan förra hösten är han riksdagsledamot för Moderaterna.

Ja. Det är faktiskt sant. I riksdagen sitter en man som anser att hans religion förbjuder honom att ta i hand med sina folkvalda kvinnliga kollegor. Han representerar inget obskyrt extremistparti, utan delar tvärtom partibok med statsminister Fredrik Reinfeldt, med feministen och finansministern Anders Borg och med tuffa kvinnliga ledare som Anna Kinberg Batra och Maria Abrahamsson.

Varken partiledare Reinfeldt eller partisekreterare Sofia Arkelsten har tagit avstånd från Waberi. Moderaterna, som anser sig företräda allmänintresset, borde inse att kvinnor också har del i det intresset.