Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderata fantasier

Annons

Replik på "Dubbla budskap om trafiken och föroreningar", ST 15 mars.

Jag blir bestört när jag läser vad Elisabeth Gisslin Burman skriver. Skulle jag ha påstått att kvävedioxid är ofarlig eller att biltrafiken i centrum inte påverkar luftkvaliteten? Men när jag går tillbaka och läser mitt eget inlägg från den 28 februari, så ser jag ju att det inte alls är så. Där skriver jag tvärtom att "vi måste minska halterna av partiklar och kvävedioxid" och "Om man vill förbättra luften i Sundsvall är det därför viktigt att minska antalet bilar som kör genom centrum". Jag skulle uppskatta om Elisabeth Gisslin Burman i fortsättningen bemöter det jag faktiskt har skrivit och inte fabulerar fram åsikter som jag aldrig har haft.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

På en punkt har dock Elisabeth Gisslin Burman rätt. Trafiken till väg 562 genom centrum kommer inte endast från ett körfält på Landsvägsallén respektive infarten från Skönsberg. Den kommer även från E14 (Parkgatan) och Köpmangatan samt från Heffnersvägen och Norrmalmsgatan (dock inte från Skönsbergsvägen och Ortviksvägen).

Men eftersom det är signalreglerade korsningar både vid Skepparplatsen och Köpmangatan så kommer trafiken bara från en tillfart i taget. Och alla tillfarter har bara ett körfält mot centrum en bit från respektive korsning. Därför räcker det med ett körfält i vardera riktningen även mellan Skepparplatsen och järnvägsstationen.

Björn Abelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel