Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna är en ulv i fårakläder som anpassar sig efter SD

Moderaternas politik har inte förändrats i grunden efter det att Ulf Kristersson blev partiledare. Det är samma gamla skåpmat och högerpolitik. Det nya är väl att han anser att man måste stimulera de rätta drivkrafterna för att folk ska jobba. Vilken nedvärderande syn på de svenska löntagarna som har de flesta dubbelarbetande i hela Europa.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är högerpolitik att peka ut vissa grupper som beteendestörda. Om en person blir sjuk i cancer, arbetslös, är flykting på grund av krig eller ännu värre, tiggare som sitter med en mugg framför en dörr bör detta helst förbjudas.

Man kan ju fråga sig om den som är sjuk och blir utförsäkrad blir friskare om kostnaderna flyttas från staten till det kommunala socialbidraget. I Moderaternas värd är även vissa försäkringar bidrag.

Nej, nu ska det vara slut på daltet säger moderatledaren, nu måste hårdhandskarna på om vi ska ta tillbaka röster från SD. Vilken 180 graders gir i politiken jämfört med sommaren 2014 då Reinfeldt stod på barrikaderna och manade oss att öppna våra hjärtan för flyktingarna från Syrien. Vilka signaler till väljarna ger ett parti som Moderaterna efter sin omsvängning? Hur trovärdigt är partiet i sin politiska agenda när de måste anpassa sin politik till Sverigedemokraterna? För mig är Moderaterna en ulv i fårakläder!

Rebellen

Läs också:

Marcus Bohlin: Moderaternas återkomst är nödvändig för en Alliansseger nästa år

Tomas Izaias Englund: Varför kan inte Moderaterna i Västernorrland presentera några nya spännande namn?

Moderaterna: "Sverige behöver fler poliser – vi tar poliskrisen på allvar"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel