Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaterna: Kompiskortet ökar valfriheten för personer med funktionsnedsättning

På det senaste fullmäktige i Sundsvall bifölls en viktig motion från oss moderater, nämligen motionen om kompiskortet för personer med en funktionsnedsättning.

Det är viktigt att man sänker trösklarna för att kunna delta i kultur- och fritidsaktiviteter.

Med kompiskortet får personen välja vem som helst av sina vänner som ska följa med på aktiviteten kostnadsfritt. Och inte som idag med ledsagarkortet, där man inte får välja vem som följer med.

För oss moderater att det viktigt med valfrihet och det uppfyller man när personerna själva får välja vem som ska följa med.

Initialt så gäller detta kompiskort för aktiviteter som tillhandahålls av kommunen, men förhoppningsvis så vill föreningar, företag eller andra ansluta sig till kompiskortet.

Även att valet 2018 inte medförde något maktskifte i Sundsvall så kommer vi moderater aktivt jobba för att medborgarna får så mycket valfrihet som möjlighet.

Kompiskortet är ett exempel på detta.

Patrik Gustavsson (M)

Ledamot i kommunfullmäktige i Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel