Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas plånboksretorik lurar inte oss pensionärer

Annons

Visst är det märkligt vilken glömska och retorik Elisabeth Svantesson (M) ger prov på i sitt debattinlägg i Aftonbladet, 1/7.

Om vi nu blickar tillbaka på de åren då alliansregeringen hade makten så sänktes skatten för alla som arbetade, men vi pensionärer fick ställa oss i skamvrån och blev därmed utan skattesänkning. Vad vi fick, var i stället att betala det kalaset. Det finns fortfarande kvar i våra minnen.

Svantesson skriver inledningsvis i sitt debattinlägg:

Under åtta år med en moderatledd alliansregering såg vi till att sänka skatten både för alla som arbetar och för landets pensionärer. Skatten sänktes visserligen mer för löntagare och det har gjort att en pensionär med samma inkomst som en löntagare i dag betalar högre skatt. Detta är något vi tänker ändra på genom att sänka skatten för alla pensionärer. Det kommer inte längre att finnas någon skatteskillnad mellan lön och pension.

Snacka om diskriminering av människor som lagt en mycket god grund, och verkligen bidragit, till dagens välfärd. Någon form av självkritik borde ha på er dagordning. Det handlar om mervärden, rättvisa, respekt mot allt som vi pensionärer bidragit med under vår väg till pensionen, men även bidrar med i olika samhällsengagemang.

Glöm ej heller bort att vi är väldigt många som går till valurnorna i höstens val. Vi genomskådar retoriken och det politiska spelet. Det gäller alla oss pensionärer.

Valet 2018 blir något av ett ödesval på många sätt och vis vad gäller många frågor och en sak kan jag lova utan att tveka: Vi pensionärer blir en väldigt stark röst och kraft att räkna med inför detta viktiga framtidsval i vårt Sverige.

Johnny Torvaldsson, Samhällsengagerad

 ■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också:

Det verkar som att fattigstugorna kommer behövas på nytt: "Den trygga välfärden tycks helt ha krackelerat

Vi blir fler för varje år och vet vad vi vill – underskatta inte pensionärernas makt i höst

Ni glömmer bort en stor väljargrupp – vi sitter isolerade i våra hem med en liten matlåda

600 kronor i höjd pension är snålt – fattigpensionärerna riskerar att bli betydligt fler på grund av regeringens stöld

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons