Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moderaters motion om idrottsplatser låste sig

Moderaterna vill låsa upp för spontanidrott.
Men nämndens nyckel passade bara i ett av låsen.

Moderaterna Tony Andersson och Göran Ljunglom lämnade i augusti in en motion gällande tillträde till idrottsplatser. Motionen gick på remiss till kultur- och tekniknämnden som nu fattat beslut i ärendet.

I motionen ville moderatduon att låsen vid målen på Fagerviksfältet omedelbart låses upp. Detta för att alla ska kunna utnyttja fältet för idrott. Vid konstgräsplanen i arenaområdet ville duon att ett vändkors monterades in så att området kan användas för spontanidrott.

Nu har nämnden fattat beslut och förslår kommunfullmäktige att bifalla halva motionen. Låsen vid målen kan öppnas men vändkors vid konstgräsplanen sa nämnden nej till.

– Den kan jämställas med en arena som hyrs ut och därför sa vi nej till att använda den för spontanidrott, förklarar Jan-Christer Jonsson, ordförande i kultur- och tekniknämnden.