Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo åkte ur SHL – nu väntar nya länsderbyn för Timrå IK: "Det blir fulla läktare och utsåld arena"

Det är över tre år sedan sist.
Nu väntar nya länsderbyn mellan Timrå IK och Modo – i Hockeyallsvenskan.
Örnsköldsvikslaget åkte ur SHL på fredagskvällen.
– I Elitserien var det ett riktigt rivalmöte. Det kommer säkert bli en spegling av det igen nästa vinter, säger Timråtränaren Roger Forsberg.

Annons

LÄS MER: Modo förlorade i sudden – nedskickade till Hockeyallsvenskan

Han har sett samtliga sju kvalmatcher mellan Modo och Leksand och Roger Forsberg konstaterar:

– Även om jag tycker att Modo är ett bättre lag så måste man hylla Leksand som kommit tillbaka gång på gång på gång. Man ska inte frånta dem prestationen på något sätt utan den ska hyllas i sig. Det här är idrott när den är som mest oförutsägbart, säger Forsberg.

Timrå vann mot Leksand med 4–1 på bortais i Slutspelsserien 6 mars. Sedan har dalalaget haft en makalös resa fram till fredagskvällens avgörande i den sjunde kvalmatchen som punkterades i den första förlängningsperioden

– Vi kanske hjälpte dem på traven. Vi spelade ut dem i Leksand och vann 4–1 och de fick en tankeställare om framtiden. Vi var kanske delaktiga i det här på det sättet, säger Roger Forsberg.

LÄS MER: Timrå IK-intresse för Sundsvall Hockey-målvakten Magnus Åkerlund: "Han finns med på vår lista"

När Timrå IK spelade i dåvarande Elitserien så var länsderbyt mot Modo grundseriens höjdpunkter och det finns flera minnesvärda uppgörelser mellan rivalerna.

Nu väntar nya matcher mellan lagen – men i Hockeyallsvenskan.

– Det är kort inpå och jag hade Inte väntat mig det här, men det kommer bli två jätteintressant matcher för Timrås del på hemmaplan. Där kan vi säkert förvänta oss fulla läktare och utsåld arena. I Elitserien var det ett riktigt rivalmöte. Det kommer säkert bli en spegling av det igen nästa vinter.

Ett välkommet inslag för Timrå IK som tappar derbyfesterna mot Sundsvall Hockey efter lokalrivalens degradering till hockeyettan.

– Största skillnaden i de kommande derbymatcherna blir att då om någon gång så kommer vi slå ur underläge, säger Forsberg.

Han lider med Örnsköldsvikslaget.

– Det är jättetråkigt för Modos skull, deras ledning och spelare och allt. Jag tycker att Modo är ett bättre lag än Leksand och det är så här med idrott att den kan bli oförutsägbar. Jag hade Modo som stor favorit redan innan den här matchserien och även inför matchen i kväll.

Han tror att Modo ändå kommer ha en god möjlighet att bli ett topplag i allsvenskan nästa säsong.

– De kommer säkert ta krafttag och göra en liknade resa som Leksand gjort även om de gjort en säsong som de inte förväntat sig riktigt. Modo kommer ha stora möjligheter att samla kraft här och gå tillbaka. Leksand åkte ut mot Malmö och ett år senare är laget tillbaka i SHL. Det är klart att Modo kommer sikta på något liknade, men de har själklart ett jobba att göra.

Försöker ni att värva tillbaka Emil Pettersson nu?

– Det är tokligt att det blir så här för killarna som tar steget upp från oss, tråkigt för både Ludde (Ludvig Nilsson) och Emil. Nu har de gjort det en säsong och vet att det är en tuff väg att bli etablerad i högsta ligan. De har gjort bra säsonger båda två och det här är jättetråkigt för dem, säger Roger Forsberg.

LÄS MER: Timrå IK:s supportrar ordnade seger i tävling – klubben får 25 000 kronor