Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo förlorade i sudden – nedskickade till Hockeyallsvenskan


Modo Hockey stod för en historisk kollaps i den direkt avgörande kvalmatchen.


Nu väntar spel i hockeyallsvenskan - efter den stora fiaskosäsongen.

Modo inledde den första perioden av den direkt avgörande kvalmatchen i en rasande fart. Hemmalaget tryckte på rejält och var absolut närmast att ta ledningen.

Men så blev det inte.

Istället var det uppstickaren Leksand som lyckades med att göra 1-0. Med 13.02 på klockan smällde Jon Knuts in en retur i numerärt överläge efter att Alexander Ytterell prövat Modo-keepern Adam Reideborn med ett slagskott.

Fast Modos svar var inte långt borta. 18.02 snärtade backen Nichlas Torp in sitt första mål för säsongen som innebar 1-1. Det direkt efter en tekning och från strax innanför blålinjen.

I den andra perioden kopplade Modo ett jättegrepp om matchen genom att göra både 2-1 och 3-1.  Men en sak är klar: Räkna aldrig bort Leksand.

- Jag har gjort det bästa jag kan göra. Sen finns det saker man kan ångra om några dagar kanske. Jag har gjort mitt bästa och gett allt jag har, säger Modo-tränaren Andreas Johansson till C More.

I den tredje perioden stod gästande laget för en heroisk comeback. Först gjorde Jon Knuts in 2-3 på styrning med 13.02 på klockan. Sedan kvitterade Alexander Ytterell till 3-3 med en minut kvar av tredje.

Och i förlängningen så blev det Leksand som drog det längsta strået. Modos historiska kollaps fullbordades när man tappade puck i egen zon - och Brock Montpetit dunkade in avgörande 4-3 bakom Adam Reideborn med 5.52 på klockan.

Modo har tappat sin plats i SHL och får för andra gången någonsin börja om i hockeyallsvenskan. Tränare Johansson var otroligt nedslagen efter förlusten.

- Det är som en sorg när man förlorar någon nära eller något man älskar i livet. Det här är mycket större än Andreas Johansson, säger han.

- Just nu känns det bara konstigt. Det känns lite overkligt. Vi leder med 3-1 och det är bara ett lag på banan. Vi säger rätt saker och försöker göra rätt saker. Men jag kan inte förklara, grabbar.

Max Wiik