Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo Hockey fortsatt obesegrade i J18 – vann derbyt mot Timrå IK

Modo Hockey är fortsatt obesegrade i J18 Elit.
Men den senaste vinsten skedde inte med en handvändning – länsrivalen Timrå IK utmanade nämligen Örnsköldsviksklubben rejält.

Om alla Modo Hockeys lag var lika framgångsrika som J18-laget skulle Modosupporten inte ha något att våndas över. Tolv matcher in på säsongen, en förstaplacering i tabellen och hittills obesegrade (!).

Under torsdagskvällen var det matchdags igen och ett derby stundande i Fjällräven Center. Inbjuden var länsrivalen Timrå IK, som startat säsongen något mer vacklande och placerar sig på en femteplats i tabellen.

Men i ett derby bryts alla regler och det gjorde Timrå IK klart för Örnsköldsviksklubben efter drygt sex spelade minuter. Då kunde Ludvig Westerlund, trots ett numerärt underläge, sätta matchens och Timrås första mål.

Den andra period blev desto mer fartfylld och svängig. Albin Svedin lyckades kvittera, gästerna återtog ledningen nytt, men innan den andra periodens slutsignal ljöd hade Simon Andersson ritat in 2-2 på resultattavlan.

Matchens sista tjugo minuter skulle bli en jämn fight om tre poäng. Men Modo Hockeys Albin Svedin tänkte in nöja sig med ett mål och skickade in sitt andra mål för kvällen.

Därefter kontrollerade hemmalaget matchen och kunde slutligen vinna med 4-2. Modo Hockey går därmed fortsatt obesegrade i J18 och Timrå IK fick känna på ytterligare en förlust.

J18 Elit Norra

Modo Hockey-Timrå IK 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)

Första perioden: 0-1 (06:41) Ludvig Westerlund.

Andra perioden: 1-1 (27:29) Albin Svedin (Ernst Axel Boberg) 1-2 (29:45) Philip Pallin (William Eckmyhl, Oskar Ingesson) 2-2 (32:02) Simon Andersson (Hugo Styf, Isak Sandström).

Tredje perioden: 3-2 (52:26) Albin Svedin, 4-2 (15:44) Henrik Ljungdahl (Oskar Håkansson).

Utvisningar: Modo: 3x2 min, Timrå: 6x2 min.

Skott: 32-24