Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modoförvärvets annorlunda uppladdning – skaffat jobb för att köpa träningstider

Han kommer direkt från collegehockeyn och satsar nu allt för att göra succé hos Modo Hockey. Därför har Austin Farley valt att mellanlanda i Minnesota. "Det visar hur ambitiös han är", säger Andreas Johansson.

22-årige Austin Farley är det mest okända Modoförvärvet, åtminstone för Modosupportrarna, men han tänker göra sig ett namn i Örnsköldsvik, för enligt Modotränaren Andreas Johansson är det en oerhört ambitiös spelare.

LÄS MER: Andreas Johansson kommenterar alla Modos nyförvärv

104 poäng på 116 matcher i amerikanska collegehockeyn bidrog ju också till Modos intresse.

– En av mina bästa vänner som jobbar för Chicago Blackhawks har coachat Farley och han var väldigt positiv, och sedan när vi pratade med Farley gav han ett väldigt seriöst intryck.

– Jag har gått på det jag sett och jag gillar det. Han är där pucken är, han sticker in näsan och det han gjort i sommar är helt fantastiskt.

Men Andreas Johansson är mest imponerad över hur Farley förebreder sig inför det hockeyallsvenska äventyret.

– Han är från Chicago men han har flyttat till Minnesota där han jobbar halvtid för att ha råd med att hyra istider på eftermiddagarna så han kan träna. Han har ju aldrig tjänat en krona på att spela ishockey, säger Johansson och fortsätter berätta:

– Han bor på en camp hela sommaren och hjälper till där för att få ihop pengar till tränarna som hjälper honom, allt för att komma förberedd till allsvenskan.

LÄS MER: Bara en pusselbit fattas i Modos lagbygge

Ett grepp som Andreas Johansson alltså sätter stort värde på.

– Han har aldrig varit utanför USA så den lilla kulturkrocken kan ju hända, men det är en kille som har hjärtat på rätt ställe som bara vill, vill och vill. Jag vet att NHL-scouter har tipsat SHL-lag om honom, men där var vi snabba och det är jag glad över.

När kommer han till Örnsköldsvik?

– Han kommer den 28 juli, dagen innan vi gör våra fystester och vi går på is 1 augusti. Det gäller också Byron (Ritchie) och Drew (Paris). Alla ska vara på plats då.

LÄS MER: Sex Modoiter uttagna i damlandslaget