Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modoforward stängs av i åtta matcher efter svingen mot Sundsvallstjärnan

Isabell Palm har fått sin dom av disciplinnämnden efter klubbsvingen mot Danielle Stone.
Modoforwarden stängs av i åtta matcher.

"Att använda klubban på det sätt Isabell Palm har gjort är vårdslöst och medför en väsentlig skaderisk.", skriver nämnden.

Det var i söndags, i matchen mellan Sundsvall Wildcats och Modo Hockey, som Isabell Palm slog Danielle Stone med sin klubba. Sundsvallsspelaren föll till isen och låg orörlig länge innan hon togs in till omklädningsrummet. Där hade kanadensaren stora problem att hålla balansen och behövde hjälp när hon skulle gå.

LÄS MER: Efter svingen mot huvudet – nu ber Modo om ursäkt

I efterhand har Isabell Palm bett om ursäkt till Stone och varit ångerfull över händelsen.

Nu, fem dagar efter matchen, får Palm sin dom. Disciplinnämnden bedömer att klubbslaget ska rendera i en åtta matchers lång avstängning. Något som innebär att Modoforwarden stängs av till 19 december.

LÄS MER: Sundsvallstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden: "Låg orörlig – kunde inte gå"

Tidigare denna vecka kallades Isabell Palm till landslaget av Leif Boork. Något hon nu inte kan delta i eftersom att avstängningen sträcker sig över landslagslägret som är emellan 17 och 19 december.

Disciplinnämndens motivering:

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden fiender det således utrett att Isabell Palm gjort sig skyldig till en otillåten huvudtackling. Att använda klubban på det sätt Isabell Palm har gjort är vårdslöst och medför en väsentlig skaderisk. Tacklingen omfattas av den praxisskärpning som nämnden infört från och med den här säsongen. Avstängningen bestäms till en tid som motsvarar 8 matcher. Vid denna bedömning tar nämnden hänsyn till att avstängningen påverkar Isabell Palms möjlighet till spel med det svenska damlandslaget den 17-19 december.

LÄS MER: Attacken mot Modo efter matchstraff: "Det är en fullsving i huvudet"