Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modospelaren fick klassiskt Timråpris

Ångeprodukten, tidigare Timrå-profilen och nuvarande Modospelaren Emil Pettersson var på plats i Timrå Isstadion på söndagen.
Anledningen:
SHL-spelaren fick ta emot Arne Öbergs Minnespris innan nedsläpp.
– Timrå ser ut som oss i Modo. De krigar på bra, men det studsar inte rätt, säger Pettersson.

LÄS MER: Rasande Timråtränare efter starten mot Leksand "Under all kritik"

Det var första matchen som 21-åringen såg på plats den här hösten. SHL-säsongen med Modo har inneburit att Emil Pettersson har haft fullt upp ändå.

Det har stormat rejält i Örnsköldsvik med skada på lagkaptenen Byron Ritchie, stjärnan Ryan Whitney slutade och en uppmärksammad avstängning på Shaun Heshka bland annat.

– Det har varit tungt för laget och mycket upp och ned. Men allt som har hänt har också inneburit en jäkla möjlighet för en spelare som mig som varit lägre i hierarkin. Jag har fått väldigt mycket speltid i slutet, säger Emil Pettersson.

Innan Timrå IK-matchen mot Leksand fick han gå ut på isen och ta emot applåder och Arne Öbergs Minnespris som delades ut av avgående klubbdirektören Lars Nolander.

Priset har funnits sedan 1981 och det delas ut till en spelare som visat stora ledaregenskaper både på och vid sidan om isen under föregående säsong.

– Kul, och väldigt oväntat. Jag fick ett samtal om det för omkring en månad sedan. Det betyder väl att jag gjorde något rätt förra säsongen, säger han.

Vad säger du om Timrå IK då?

– De krigar på som fan i slutet. Samtidigt gör Leksand en väldigt bra bortamatch. Men jag tycker att det ser ut som att Timrå IK kan bli riktigt bra till slut.

Någon spelare som imponerade?

– Andreas Molinder var bra. Han är smart med pucken och hittar alltid någon med passningarna. Sam Marklund var också bra och han var värd att göra målet i slutet.

SE MER: Westlund: "Det är Timrå IK:s problem"