Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modotränaren inför det stekheta mötet med länsrivalen: "Jag vill att fler kliver fram"

SCA-cupen inleds direkt med ett stekhett länsderby när Modo möter rivalen Timrå på tisdagskvällen. "Jag vill att fler kliver fram och fortsätter våga", säger Andreas Johansson.

Vi får se ett smakprov på det som komma skall i Hockeyallsvenskan när Modo direkt ställs mot länsrivalen Timrå. Modo gick segrande ur sin förra träningsmatch då man besegrade SHL-laget Skellefteå efter förlängning.

– Bra med lite intensivt mellan matcherna och att få det lite tätare, säger Modos tränare Andreas Johansson.

– Det är en cup men det är inte riktigt så att vi åker ner och tänker "nu måste vi vinna cupen" utan vi tar det match för match som blir delmål i det hela.

Modo har gått ur de senaste fyra upplagorna av cupen med fyra segrar mot Timrå.

– Kul att få möta Timrå som satsar hårt och har ett bra lag, det här blir ett test för oss helt klart. Det är bra för oss att få möta lag som kommer vara i vår serie.

– Vi släppte knapp till något mot Skellefteå, vi ska fortsätta så i de här matcherna. Vi ska ha samma fokusering då som vi hade mot dem, det är jätteviktigt för oss så det här kommer att bli ett test.

LÄS OCKSÅ: Mattias Timander sköna reaktion när han fick hyllningsbeskedet: "Fasen, nu måste jag ju säga något"

Modotränaren är nöjd med spelarna, men vill se ett snäpp till från dem.

– Jag vill att fler kliver fram, tycker att alla har gjort det men att de fortsätter utvecklas och ha spelglädje, säger Johansson.

– Det är något vi vill ha, energi i spelet och att det syns att man har passion.

LÄS OCKSÅ: Första kraftmätningen – Timrå lägger favoritskapet på Modo inför SCA-cupen: "Blir stenhårt"

Modospelarna hade efter mötet mot Skellefteå en spännande träning där man tog hjälp av specialtränare för att utveckla skridskoåkningen.

– Det var kul, bra för att bryta av lite. I det finns det saker som också är bra att träna på så det var positivt. Killarna tyckte det var bra, säger Johansson.

– Sedan körde vi ett intensivt och bra pass på fredagen innan killarna fick ledigt över helgen. Sedan var de tillbaka idag och det såg piggt ut.

LÄS OCKSÅ: Här är Modos unika skridskoträning: "Det blev några gånger på knäna..."

Jesper Persson som saknades mot Skellefteå är tillbaka från skadan och är redo för spel. Även Tim Wahlgren ansluter i veckan efter uppdrag med Juniorkronorna.

– Persson är fräsch, sedan får vi se hur jag väljer att göra med laget mot Timrå.

MISSA INTE: Vi livesänder alla matcher från SCA-cupen, och startar med ett magasin imorgon 11:00.

MER MODO: Modo vann mot svenska mästarna: "Vi har jobbat hårt i helgen"