Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möller tar plats i JVM-truppen

Fjolårets finalförlust mot Kanada i sudden sved.
Nu siktar Juniorkronorna och coachen Pär Mårts på guld.
Kanske är chanserna för att lyckas större nu – i går fick nämligen Oscar Möller klartecken för spel.

Förra vinterns junior-VM i Tjeckien var Pär Mårts första som förbundskapten för Juniorkronorna och det blev succé direkt då Sverige gick till final. Redan då pratade Mårts om att slå personliga rekord och att det kunde räcka långt om alla lyckades.

Ribban har inte sänkts.

– Jag tror vi tar guld nu. Det är vad vi pratat om och jag tycker det är viktigt att man vågar uttala ett tufft mål, säger Mårts.

Fjolårets silver menar han sände signaler om att Sverige är att räkna med. Nu har stora delar av laget bytts ut.

– Jag tycker att försvaret är bättre i år, vi har spelskickligare backar. I målet tror jag att Jacob Markström kommer att hålla en högre nivå än vad Jhonas Enroth gjorde i fjol, även om han var bra då. På forwardssidan har vi fler doldisar i år, det är ett mer talangfullt lag. I fjol hade vi ju till exempel Patrik Berglund som en härförare.

I går eftermiddag kom dock ett glädjande forwardsbesked för Sverige. Oscar Möller, som gjort stor succé i Los Angeles Kings i NHL i höst, kommer lös och får spela i JVM.

– Det ökar våra möjligheter, säger Pär Mårts.

...Sebastian Erixon:

– Han tog inte riktigt plats i JVM-truppen i fjol. I år har han fått ta ett stort ansvar i Timrå IK och han är en väldigt duktig spelande back. Han kan sätta igång spelet och styra upp ett power play. Besitter också förmågan att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, han verkar ha ett bra spelsinne.

– Han är också en bra offensiv spelare, med sin tyngd fart och kraft. Men han tar också ett större ansvar defensivt nu. I fjol var han mer en joker i truppen, någon man kunde slänga in för att röra om i grytan. I år får han dra ett tyngre lass.