Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Molly Sandén diskas inte från Mello

I strid med Melodifestivalens regler gick Molly Sandéns bidrag att höra på försäljningssajten Amazon. Men SVT menar att felet begåtts av en tredje part och låter Sandén tävla.

Molly Sandén diskas inte från Melodifestivalens fjärde delfinal den 27 februari.

Diskas? Jo, ett 30 sekunder långt klipp av hennes bidrag "Youniverse" har funnits för lyssning på försäljningssajten Amazon, något som uppmärksammats av Aftonbladet, och som strider mot Melodifestivalens regler om att bidrag inte får publiceras i någon form innan det framförs i tävlingen.

SVT anser dock att varken Molly Sandén eller hennes skivbolag Sony gjort något fel och hon får därför tävla med sitt bidrag i Malmö nästa helg.

– De har följt alla krav som ställts på dem. Det är en tredje part som har åsamkat skadan och de har inte spridit låten eller försökt få ett gynnande på något sätt, säger Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman till TT.

Skivbolaget Sony skriver i ett pressmeddelande:

"Givetvis är vi bestörta över detta övertramp. När upptäckten gjordes togs klippet omedelbart ner. Varken artist eller skivbolag bidrog till det tillfälliga läckaget."

Molly Sandén är stor förhandsfavorit i Melodifestivalens sista deltävling. För att kompensera övriga sex artister i Malmö kommer SVT att lägga upp 30 sekunder av varje bidrag på Melodifestivalens sajt.

Inför den första deltävlingen diskades Anna Books bidrag "Himmel för två" sedan det uppdagats att låten redan 2014 publicerats i samband med Moldaviens uttagning till Eurovision Song Contest. Christer Björkman menar dock att det inte finns några likheter mellan publiceringen av Anna Books bidrag och "Youniverse".

– Om man som upphovsman skickar iväg bidraget till ett annat lands tävling så är det en helt annan sak, säger han.

Det är inte första gången delar av bidrag läcker på nätet. 2010 råkade SVT publicera en minut av såväl Peter Jöbacks som Sibels låtar. Den gången tog SVT på sig skulden och bidragen fick vara kvar i tävlingen. (TT)