Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Monica trodde på sin idé och startade eget

Hon fick en tankeställare och insåg att hon inte sysslar med det hon egentligen vill.
Så hon startade sin egen designfirma.
– Det finns inte så mycket jobb här, så vill man göra något annat måste man starta något själv, säger Monica.

Hon beskriver sig själv som novis när det gäller design och tryckeribranschen, men har alltid haft som hobby att måla tavlor eller sy hemma i hobbyrummet.

– Jag har haft många olika jobb, men har inte riktigt trivts, så jag tog mig en funderare varför jag byter yrke hela tiden. Jag tycker om färg, form och design så jag bestämde mig för att satsa på det här och hittills har det gått jättebra. Nu har jag verkligen hamnat rätt, säger Monica.

Maken Magnus och Monica for till Umeå och köpte en storskrivare, släpade in den i lägenheten och lät sonen gå igenom den och klura ut hur den funkar. Lokal hyrdes och Investeringen har levererat många jobb sedan dess.

Och fler investeringar väntar.

En maskin för att laminera köksluckor och en brodermaskin för att brodera klubbmärken eller företagsloggor på tröjor, jackor och kepsar ska köpas in.

– Jag har fått in mycket mer jobb än vad jag kunnat drömma om. Något jag vill satsa på är att laminera om köksluckor. Man värmer fast en plastfilm som är försedd med luftkanaler så bubblorna slätas ut, säger Monica.

Hon har många ben att stå på.

Hon gör tryck på arbetskläder, laminerar köksluckor och dörrar och säljer sina egna tavlor. Däremellan klämmer hon in något syuppdrag också.

– Det händer att jag byter en dragkedja i en jacka eller fållar upp kläder, det gör jag mest som en service till kunderna, säger Monica Forsberg.

Hon har varit ledig en lördag sedan den tionde oktober. Firmalokalen har blivit hennes andra hem.

– Jag är här till tio på kvällarna. Det är tur att familjen tycker att det är lika roligt, de är med och hjälper mig mycket. Jag känner aldrig något motstånd till att gå på jobbet längre, ofta bestämmer jag mig för att vara ledig en lördag men ändrar mig snabbt när den dagen kommer, säger Monica Forsberg.