Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mor och dotter driver privat hemtjänst

Sedan i december driver Emelie Söderström och hennes mamma Christina Söderström en privat hemtjänstverksamhet i Njurunda.

Hittills har de elva hushåll de besöker, en nivå som de känner är lagom.

– Det känns bra att det inte har gått för fort heller, så att vi hinner komma in i rutinerna, säger Emilie Söderström.

Emelie Söderström, 25 år, kommer från Njurunda, men har bott fyra år i Stockholm, där hon arbetat inom den privata hemtjänsten.

– Egentligen skulle jag bara jobba tills jag hittade någonting annat, men jag fastnade för det och det är jätteroligt, säger hon.

Trots att hon trivdes med jobbet kände Emelie Söderström att hon ville hem till födelseorten Njurunda, och mer specifikt, Essvik.

– Ja, och jag ville fortsätta jobba med privat hemtjänst, jag skulle inte kunna tänka mig att göra det på något annat sätt.

Mamma Christina Söderström kände i sin tur att hon ville vara med och förbättra kvalitén på hemtjänsten och de valde tillsammans att starta igång Ditt Liv AB, som företaget heter.

– Jag tror att all vård blir bättre med konkurrens, det gör att man blir mer mån om att göra sitt bästa för kunden, säger Emelie Söderström.

Sedan starten i december har de fått in runt elva kunder, om man räknar dem i hushåll.

– Vi har fått in ungefär en kund i veckan, och det känns väldigt lagom, vi är orutinerade när det kommer till att driva ett företag, så det har varit bra att få tid på sig att köra i gång, säger Emelie Söderström.

Totalt är de fyra stycken som jobbar med Ditt Liv. Mor, dotter och ytterligare två tjejer. Arbetet är upplagt så att alla har ansvar för "sina" kunder, och på så sätt känner de att de verkligen kommer nära dem som de är hemma hos.

– Det underlättar arbetet när man vet hur den specifika kunden vill ha det och de anhöriga har tyckt det har varit väldigt lätt att få tag på oss och veta exakt vem de ska prata med, säger Emelie Söderström.