Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora vann efter straffar

Nye Linus Johansson avgjorde för Mora när laget betvingade Timrå på straffar i träningscupen i Östersund.
– Vi gjorde många bra saker, säger tränaren Jeremy Colliton.

Premiärmatchen bjöd som väntat på ömsom vin, ömsom vatten. Mora började bäst och gjorde 1–0 på ett snyggt dragskott av Modolånet Linus Sandin.

– Ett excellent mål, där vi backcheckade till oss pucken och sedan gjorde mål, menar Colliton, som dock blev gramse på sitt lag i andra perioden.

Då var det lite väl mycket "allmänhetens åkning".

Timrå kunde också ordna 1–1 i PP-spel genom Jens Westin.

– Jag gillade inte vår andra period. Vi blev slappa och nonchalanta, men vi pratade om det i periodpausen och sedan blev det bättre.

I tredje perioden var Mora "i fas" igen. Laget tryckte på, skapade lägen, men det var ändå Timrå som gjorde det viktiga 2–1-målet genom Emil Berglund.

Dessförinnan hade Johan Johnsson prickat stolpen för Timrå, nye Pierre Engvall bränt ett friläge för Mora innan Daniel Öhrn gjorde sammalunda när han åkte sig fri med Jacob Johansson.

Strax senare visade utmärkte backen Christoffer Björklund hur man ska göra när man får chansen. Morabacken smög upp på bortre stolpen och satte bladet till på Linus Johanssons ursnygga diagonalpass. 2–2 var utan tvekans Matchens Mål.

Matchen gick till en resultatlös förlängning (där Timrå var rappast) innan straffar fick avgöra det hela.

Fem spelare missade sina straffar, men det gjorde inte Linus Johansson. Han satte ett snygg handledsskott på Jakob Johanssons klubbhandssida.

Christoffer Björklund och Kristian Jakobsson (vilken läcker klubbteknik och vilken speed på rören, denne lirare har!) var främsta kort hos Mora. Jeremy Colliton ville gärna också lyfta fram nye forwarden Linus Johansson.

– Han var mycket bra och visade vilken stark skridskoåkare han är. Christoffer var också väldigt nyttig och Kristian gav oss energi.

Vad var annars det mest glädjande?

– Att vi spelade på det sätt som vi skulle göra. Vi fick oss en läxa i andra perioden, när Timrå skaffade sig ett momentum, men det rättade vi till.

Du fick alltså en del bra svar av matchen?

– Absolut! Vi gjorde många bra saker och jobbade hårt. Jag hade kanske inte blivit så överraskad om vi hade startat matchen lite tamt, men det blev tvärtom. Vi kom ut väldigt bra.

Hos Timrå var man besviken. Strafförlust mot Östersund och mot Mora. Inte bra.

– Sanningen är att straffar är ett problem för oss. Vi tappade sju poäng på det i fjol, säger tränaren Roger Forsberg, som också meddelade att han skulle hem och göra klart med två forwards.

– Det blir troligen två spelare från SHL.