Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordrättegång: Anhöriga kräver skadestånd på drygt en halv miljon

Rättegången mot den mordmisstänkte 17-åringen stängdes för allmänheten efter sju minuter med hänsyn till det tilltalades låga ålder.

Det var en stillsam inledning av rättegången om det mord som inträffade den 8 september i ett parkområde vid Sidsjöbäcken på en den unga småbarnsmamma Stina Zetterberg.

Vice chefsåklagare Peter Salzberg sade i sitt inledningsanförande att 17-åringen uppsåtligen berövat Stina Zetterberg livet genom att sticka och hugga henne flera gånger.

Men den anklagade hade inte ändrat sitt ställningstagande utan erkände genom sin advokat Fredrik Burvall bara grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Ingen av de fem anhöriga som är målsägande deltog i rättegången utan de företräddes av målägandebiträdet Madeleine Tell. Hon yrkade på 75 000 kronor vardera till de närstående i skadestånd, och för barnets del även 194 694 kronor för förlust av underhåll.

Den åtalade medgav 40 000 kronor till var och en av målsägandena och hela underhållsskadeståndet till barnet.

Under dagen kommer sex vittnen att höras.