Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörk avslutning för Svartvik

Det blev storförlust med hela 5-0 för Svartvik i den avslutande kvalmatchen till division 3.
Medelpadingarna var inte alls med i matchen och siffrorna hade kunnat bli än större.
– Vi är inte alls med idag, sa backen Mikael Brändström.

Det blev en mardrömsstart för Svartvik när man gästade Hille i årets sista match. Redan efter 25 sekunder kunde hemmalaget ta ledningen med en djupledsboll som väl enkelt rann igenom gästernas försvar. Svartvik hade fullt jobb med att värja sig från de många och fräcka djupledsbollarna och inläggen från hemmaspelarna. Faktum är att Hille hade kunnat avgöra den här matchen betydligt tidigare. Nu dröjde det till slutet av första halvlek innan 2-0 målet kom och för Svartviks del så skapade man just ingenting.

– Inte alls som vi tänkt oss. Vi gick för andraplatsen i kvalgruppen men vi orkade inte idag, menade Brändström.

Inledningen av andra var inte mycket bättre den. 3-0 redan efter ett par minuter och så var matchen stängd. Under en kort period i andra blev det lite annorlunda spel med mycket kort bollar, tråcklande och tajt om utrymme. Inte heller det gynnade Svartvik. Tränaren Fredrik Carström ställde upp med 4-4-2 uppställning och man väntade sig en offensivare satsning i andra men den kom aldrig. Istället kunde Hille spela ut Svartvik och på slutet kom både 4-0 och 5-0 innan matchen var över och faktum är att siffrorna kunde varit flera mål större.

– Vi får ju en tung start och det här var ingen bra avslutning, summerade Brändström som hellre ser framåt.

– Jag blir kvar nästa säsong. Jag får sikta på att spela flera matcher än den här säsongen och syftade på avstängning, utomlandsvistelse och skada.

Rengsjö är vinnare i den här kvalserien och spelar kvar i trean nästa säsong. Svartvik hade siktat på andraplatsen inför avslutningen ifall något avhopp skulle ge en plats i trean. Nu är den chansen helt borta och det blir fyran även nästa säsong.