Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mørk-Eidem får rampfeber på Dramaten

Den norske regissören Alexander Mørk-Eidem återvänder till Dramaten - den här gången med en fars.

Annons

Senast Alexander Mørk-Eidem arbetade på Dramaten var för elva år sedan, då han regisserade Henrik Ibsens "Kungsämnena" i en nordisk samproduktion. När han nu kommer tillbaka gör han det med Michael Frayns fars "Rampfeber".

"Jag är väldigt sugen på den här utmaningen. Det känns kul att göra en riktig fars på Dramaten. Jag vill utmana mig själv och se hur en ny teater kommer att prägla mitt arbete. Att få jobba med nya människor och i nya rum gör att jag måste skärpa mig helt enkelt. Pjäsen 'Rampfeber' är ett utmärkt tillfälle att leka med mina och alla andras fördomar om nationalscenen Dramaten", säger han i ett pressmeddelande.

Alexander Mørk-Eidem har tidigare satt upp flera föreställningar på Stockholms Stadsteater, bland annat "Djungelboken", "De tre musketörerna" och "Tre systrar".

"Rampfeber" har premiär våren 2016.