Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörkare och kallare än någonsin – då tänder vi gnistan

Så sitter vi här igen, vinterns mörker faller över Sverige. Solens sista strålar försvinner för tidigt. De flesta av oss vill stanna hemma från jobbet, tända ljus och gömma oss under en varm filt. Men sanningen är den att ljusen i hemmen blir färre, lågor släcks och eldar tänds.

Byggnader som kommuner satsat pengar på sätts i brand. Denna vinter känns kallare, blåsigare och mörkare än någonsin. Varje dag när jag går till jobbet går jag förbi tiggande människor. Människor som tvingas sitta ute i den bitande kylan. Så fryser min kropp, har vi stängt våran hjärtan, Sverige? Vår förre statsminister bad oss öppna våra hjärtan för våra medmänniskor, människor i andra länder som har det otroligt svårt. Medmänniskor som lever i dag men drömmer om en morgondag. Människor, barn, riskerar sina liv för att komma hit. Det svåraste valet i deras existens är valet att fly från sitt hemland. Ändå stänger vi våra gränser. Vakna Sverige, Europas mörka förflutna är på väg tillbaka.

Ni tänder eld på boenden, ni släcker deras dröm om en morgondag. Och återigen blir Sveriges omgivning lite mörkare och lite kallare. Kylan visar sig finnas överallt. Ska vi alla förbli nedkylda denna vinter?

Men det brinner inom mig, dig, och alla människor på jorden. En eld som tänds när vi känner kärlek, en överlevnadsförmåga. Vi kommer aldrig förlora, ondskan och kylan ska aldrig ta över. Oavsett hudfärg, bakgrund eller religion, vår kärlek brinner och skiner alltid starkast. Gnistan i våra hjärtan består.

LE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel