Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mormor som vill ändra kvinnosynen: Vad lär ni era barn?

Efter allt det som händer med Metoo så har jag funderat ganska mycket. Det är naturligtvis helt rätt att män inte skall kunna bete sig hur som helst och utnyttja tjejer och kvinnor.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag är en gammal tant på 62 år som under min uppväxt varit mycket engagerad i Kvinnor kan-rörelsen, jag brände min bh och så vidare. Därför uppkommer frågan: Vad lär ni mammor och pappor era unga tjejer nu? Att de har ett eget värde? Att de har rätt att säga nej? Att de har rätt att be den som klappar dem på rumpan att fara åt helvete? Att det inte är utseendet som betyder något? Att det inte är antalet likes på Facebook som avgör vilken person de är?

Har ni tittat på vilka bilder era barn lägger ut på nätet? Plutande munnar, bara stjärtar, urringade tröjor – om ni ser detta, snälla slit er själva från datorn och tala om för dem vad människo- och kvinnovärde innebär.

En mormor som vill ändra kvinnosynen hos unga tjejer

Läs också:

Bönder som söker fruar och en hånglande ungkarl rimmar inte med tidsandan

Hjälp oss ni goda män

Numera vågar jag bara vidröra min käresta hemma – man vill ju inte se ut som en snuskhummer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel