Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mormor: "Vi måste hjälpa människor som flyr"

Svar till signaturen "barnbarn". Det är en extremt svår situation för Sverige med den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Jag är ingen politiker utan bara en vanlig mormor med, som jag hoppas, "hjärtat på rätta stället". Jag tror inte ett ögonblick på att vi får en usel äldrevård på grund av att vi ställer upp för människor som har det svårt. Äldrevården har varit dålig långt innan invandringen började. Vi behöver människor från andra länder som tar hand om oss när vi blir gamla eftersom vi lever allt längre. Jag tycker väldigt illa om att man ställer grupper mot varandra. Alla EU-länder måste hjälpas åt nu och inget land får smita undan. Vi måste hjälpa människor som flyr med sina barnbarn från krig och förtryck. Vad är alternativet? Ska vi lämna dem på gatan och låta dem svälta ihjäl? Nej, naturligtvis inte.

Det är en stor utmaning för Sverige att ta hand om flyktingarna på ett bra sätt. Men tro mig, SD:s politik är inte svaret på denna situation. För övrigt är de som bränner ner flyktingboenden och attackerar barn på skolor ett betydligt större hot mot vårt land än att flyktingar kommer hit.

Birgitta Smith

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel