Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mosquitoes kunde inte rå på Stockholmslagen

I helgen avgjordes för tolfte året i följd Mosquitoes cup på Kubens basebollplaner. Det blev idel förluster för Sundsvall Mosquitoes mot olika Stockholmslag i båda ungdomsklasserna. Trots det var kadettlagets (13-15 år) inlånade tränare Olof Agner nöjd.

– De har gjort ett jättebra jobb, vuxit under turneringen och blivit bättre, säger han.

Olof Agner och Valisha Fincher från Gefle Baseboll fick agera coacher tillsammans med Emil Sahlin från Mosquitoes A-lag i ett kadettlag som också var en konstellation av olika Norrlandsklubbar.

– Det är huvudsakligen killar från Sundsvall, sen två från Gefle Baseboll och två från Rättvik Butchers. Vi i Gefle har inte tillräckligt med ungdomar för ett eget kadettlag och det har inte Rättvik eller, så det är något vi alla vinner på, säger Olof Agner.

En av dessa hemmakillar är 13-årige Olle Martinsson som har spelat så pass bra att han tagit plats i Sveriges kadettlandslag. Han var också nöjd med helgens spel.

– Det har gått sådär men vi har spelat bra, säger han och har en förklaring till varför Stockholmslagen har ett försprång:

– Vi är ganska långt ifrån deras nivå. De spelar mycket fler matcher, de har fem-sex lag där nere så de kan ha ett slags seriespel med matcher varje helg medan vi får våra matcher genom turneringar.

Sundbyberg Heat, Stockholm Broncos och Stockholm Berserks stod för motståndet i gruppspelet, där Sundsvalls kadettlag förlorade alla matcher. Där med fick Mosquitoes möta gruppettan Sundbyberg i semifinalen och ännu en förlust var ett faktum. Sundbyberg förlorade sedan finalen mot Stockholm Berserks.

– Stockholmslagen påbörjar sin säsong tidigare och har spelat med varandra en längre tid. Det som saknas här uppe är att det är många ungdomar som har hållit på ett tag, men Sundsvall jobbar bra på att rekrytera nya spelare speciellt till B-ungdomar (8-12 år), säger Olof Agner.

För nämnda B-ungdomslaget var det Stockholm Baseboll och Sundbyberg Heat som blev för svåra, där tog Sundbyberg hem turneringssegern.