Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möt de genuina glädjespridarna i IFK Timrå

– Vill man ha lite glädje i hjärtat ska man gå dit en timme och titta på en träning.
Det är Marie Edström som säger det, hon som är spindeln i nätet i IFK Timrå.
Men vem som helst skulle kunna ha sagt det.
För det nystartade laget FFF är genuina glädjespridare.

– Det har varit en dröm för oss i många år och när vi fick frågan av Angen (Angelica Lindholm-Forsell) om vi var intresserade så bara jublade vi, säger Marie Edström.

Angelica Lindholm-Forsell lade ned sin egen karriär efter att ha skjutit upp SDFF till Elitettan i höstas. Nu har hon, tillsammans med kompisen Linnéa Vikselll, startat upp IFK Timrå FFF – fotbolls för funktionshindrade.

– De är underbara att träna, säger Angen efter ett av onsdagspassen i NCC-hallen.

– Det är jätteroligt att vi finns med här, det är jättejättespännande och man går därifrån med mycket glädje varje gång, säger Marie Edström och berättar om vad som väntar i framtiden.

– Vi ska på ett sammandrag i Örnsköldsvik i maj och så hoppas vi på att ha en egen grupp för funktionshindrade i Mittnorden, och så kommer vi ha samarbete med GIF Sundsvall FH, de kommer att få vara lite som mentorer för oss, säger hon.

IFK Timrå hade ett minst sagt framgångsrikt 2015. Damlaget gick upp i ettan och herrlaget till tvåan, och förutom satsningen på fotboll för funktionshindrade har man även startat upp ett integrationsprojekt.

– Det är också en viktig del för oss, det finns otroligt många ensamkommande flyktingar i Timrå kommun och vi tycker att det är viktigt att de får någonting att göra och då är fotbollen fantastiskt bra.

Pelle Selander håller i träningarna för flyktingarna som kommer från Afghanistan och Syrien.

– Vi kommer att utöka och försöka få fler ledare, förhoppningsvis kan vi ha ett lag i division VI eller i Korpen. Men framför allt vill vi att de ska ha någonting att göra, att de också får lite glädje, säger Marie Edström som är anställd på kansliet i IFK Timrå.

– VI har jobbat hårt för det här, vi har ordning på ekonomin och en bred ungdomsverksamhet – det ger frukt, säger Marie Edström entusiastiskt.

Och hon vet vad hon gör om det mot förmodan skulle kännas lite motigt, om hon skulle behöva lite extra värme i hjärtat.

Då tar hon en sväng till NCC-hallen. Till gänget som älskar fotboll.