Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om Samservice framtid – hästjobb står i fokus

 
Samservice Fränsta
Visa alla artiklar

På måndag ordnas ännu ett möte om framtiden för Samservice, Fränsta. Den här gången huvudsakligen kring frågan om Distriktsveterinärernas aviserade hästmottagning.

Vi har tidigare berättat att Distriktsveterinärerna är den hyresgäst som är aktuell att utöka sin verksamhet i Samservice, Fränsta, och att Åfa sökt bygglov för att bland annat möjliggöra utökad mottagning av hästar.

Läs mer: Bygglovsansökan i hästväg inlämnad för Samservice

Frågan har också varit uppe på bygg- och miljönämndens bord, där man valde att invänta yttrande från Fränstaskolan innan beslut.

"Lämnar skolan ett positivt yttrande ska samrådsmöte hållas för allmänheten innan beslut fattas", står det i protokollet från sista september.

Läs mer: Hemlig hyresgäst vill hyra stora delar av Samservice: "Kommer dra besökare till Fränsta"

Enligt det yttrande som rektor Roger Jagebo nu skickat in så finns det dock två frågor som han vill veta mer om för att kunna bedöma vilka konsekvenser det kan få för skolans verksamhet.

Den ena handlar om allergirisken och hur man håller spridning av allergener på en acceptabel nivå, och då både från hästar och hästtransporter. Den andra frågan gäller trafiksituationen eftersom drygt hundra elever dagligen rör sig i området för att komma till och från sina skolskjutsar.

TV+Text: Åfa räknar med ett mer levande Samservice i höst

Trots frågetecknen tycks yttrandet ha hamnat i bygg- och miljökontorets fack för positivt tyckande, för på måndag bjuder man in till ett informationsmöte i Samservice lokaler för att bland annat berätta om planerna på att börja ta in hästar i byggnaden.