Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motion om Timrå IK skapade hård debatt i fullmäktige

Hårda ord och rejäla påhopp från talarstolen.
Nätverkets motion gällande en opartisk granskning av Timrå IK orsakade hård debatt i fullmäktige.
– Jag köper inte att man bereder det här ärendet oseriöst, dundrade Robert Thunfors (NT).

I januari lämnades en motion från Robert Thunfors, talesperson i Nätverk Timrå, in till kommunfullmäktige. Den handlade om att en opartisk utredning skulle visa vad Timrå IK tillfört kommunen.

Har föreningen dragit in skattepengar, skapat nya arbeten, bidragit med inflyttning till kommunen och vilka reklamintäkter har ishockeylaget gett Timrå kommun? Det var frågor som Nätverket ville ha svar på i motionen.

Nu kom svaret och efter behandling i olika instanser så föreslogs kommunstyrelsen kortfattat kommunfullmäktige att avslå motionen. Det var ett svar som Robert Thunfors inte nöjde sig med.

– Varför har det tagit tio månader att komma fram till det här svaret, undrade han från talarstolen.

Robert Thunfors menade också att hela arenaaffären kan vara den sämsta som Timrå kommun någonsin gjort. Med publiksiffror på 1 500 personer per match så kommer inte Timrå IK kunna betala hyra för arenan menade Nätverkspolitikern.

Ewa Lindstrand (S) kommunalråd, var inte sen i sitt svar.

– Håll dig till fakta, dina siffror är helt fel, avvisade hon Thunfors resonemang med.

Kommunalråd Lindstrand undrade också hur en utredning av det slag Thunfors begärde skulle gå till. Dessutom gick hon till hårt angrepp när det gäller Thunfors sätt att vilja veta vem som hade gjort vad i handläggningen av motionen.

– Vad har du med det att göra, kontrade hon från talarstolen.

Under den långa debatten gick politiker från olika partier upp i talarstolen och meningarna var, som alltid när det gäller ishockeylaget TIK, delade. Thunfors och de på hans sida yrkade på minoritetsåterremiss medan Ewa Lindstrand och hennes anhängare yrkade på avslag.

Votering begärdes och den slutade med 25 röster för avslag och 14 röster för återremiss. Eftersom det räcker med en tredjedel av rösterna för en minoritetsåterremiss så går motionen tillbaka för ny handläggning. Så politikerbråket gällande Timrå IK kommer att fortsätta och det är väl ingen direkt förvånad över.