Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingo väcker liv i lerig träff

/
  • Ingo Johansson jobbar för fullt med att styra upp terrängträffen i Torsboda.
  • Förarna kommer att köra på en extrem bana och stöta på lera, sten, stockar, bergknallar och rena lervattenvägar.
  • Fyrhjulingar eller ATV Quad som de också kallas, är Ingo Johanssons stora intresse.
  • Ingo Johansson, arrangör för Norrlands ATV Quad.

Det kommer att bli lerigt, geggigt och tuff terräng när Norrlands ATV Quad gör comeback den 23 maj.
– Ju jävligare och lerigare det är, desto bättre, säger arrangören, Ingo Johansson med ett leende.

Annons

Motorintresset har alltid funnits där och redan 2003 skaffade Ingo en vägregistrerad fyrhjuling.

– Planen var att starta en klubb och vi var bland de första att dra i gång en förening, Norrlands ATV Quad, säger Ingo Johansson.

Klubben avvecklades för några år sedan men nu blåser han åter liv i den populära terrängträffen i Torsboda. Banan är en av Norrlands största och den är extrem på många sätt. Förarna kommer att möta lera, sten, stockar, bergknallar och rena lervattenvägar. Den tuffa banan är inget som avskräcker – tvärtom. Anmälningar har kommit in från Gotland och andra håll i landet.

Ingo arbetar ensam med att planera och ordna inför träffen. All körning kommer att ske på eget ansvar och det är krav på att förarna använder hjälm och ryggplatta. Säkerheten är inget som han vill tumma på.

– Det gäller att köra med förstånd. Folk kommer hit med sina fyrhjulsdrivna fyrhjulingar och då gäller det att ha rätt teknik och att de kan hantera sin maskin. Det ska vara en utmaning.

Leran hör till och det är ingen ovanlig syn att se fordonen vinscha upp varandra. Ingo hoppas på en härlig dag med många åkare och stor publik.

– Förhoppningen är att det kommer runt femtio maskiner. Vem vet, nu när träffen är återupptagen kanske också föreningen kan få liv igen – om intresset finns vill säga, säger Ingo.

Mer läsning

Annons