Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen får tak över huvudet

/
  • Kristofer Engstrand är nöjd med satsningen på trafikplatsen i Armsjön. Nu får polis och tull betydlig bättre arbetsmiljö.

Trafikplatsen vid Armsjön är en mycket viktig kontrollplats för polisens och tullens verksamhet. Nu ska den vinterrustas för större effektivitet.

Annons

Att jobba utomhus har sina begränsningar. Inte minst har det varit problematiskt att hitta utföra ett vettigt arbete med trafikkontroller. Men nu får polisen tak över huvudet. Trafikverket låter bygga om trafikplatsen i Armsjön och bromsprovaren kommer att få ett tak. Det blir dessutom värmeslingor runt testplatsen. En investering på totalt drygt 2 miljoner.

– När polisen har tagit in tunga fordon för bromstest under vinter har de fått problem när man ska från platsen. Snö och is har gjort testanläggningen svåranvänd. Nu ska det bli ändring på det, säger Kristofer Engstrand, projektledare på Trafikverket.

– Under hösten kommer vi att bygga in bromstestaren med ett skyddande tak. Vågplatsen fungerar i alla väder och är öppen för vägning dygnet runt, bra att vet för alla som vill väga sina fordon och kolla in maxlastning, tipsar Kristofer.

Per Andersson, trafikpolis i Sundsvall, gläds åt beskedet.

– Vi blir först i Norrland med att kunna jobba i så här bra miljö. Standarden höjs flera steg och vi kommer att kunna utnyttja trafikplatsen betydlig mer, säger han.

Mer läsning

Annons