Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startskott för årets skotersäsong

/

Helgen den 25 och 26 oktober drar äntligen årets skotersäsong i gång.
Detta med den traditionella evenemanget Skoterns dag hos handlare över hela landet.

Annons

– Skoterns dag är startskottet för hela skotersäsongen. Då är det mycket klämma och känna. En mysig dag för att vara ute och kolla in nya skotrar. Det är en sådan helg när folk inte har något att göra. Man kan ändå inte klippa gräset, säger Christer Svensson på Yamaha Center i Sundsvall.

Skoterns dag är ett gemensamt evenemang för landets skoterhandlare. I Sundsvallsområdet öppnar bland andra Yamaha Center som Northbike, Båthuset och Terrängmaskiner sina dörrar hela helgen. Årets skoternyheter är på plats, och dessutom är det allt från hamburgerförsäljning till gratis korv som det lockas med.

– Det brukar gå ett par hundra korvar för oss, konstaterar Peter Bergseije på Båthuset i Kvissleby som bland annat har Hanngrens Sadelmakeri på plats för att visa sina extradynor.

Båthuset sålde mycket skotrar främst innan jul i fjol, men den snöfattiga vintern gjorde att skoteråkningen blev begränsad för många. Nu hoppas handlarna av förklarliga skäl på en snörik vinter i år.

– Ja nu vill vi ha mycket snö, säger Christer Svensson.

Northbike slår också på stora trumman inför eventet. Bland annat utmanar de dessutom besökarna med en snöskottartävling på lördagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons