Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorcyklist flög tio meter och skadades allvarligt på Bergsgatan – nu åtalas bilföraren

I mitten på juni kolliderade en motorcykel med en bil i korsningen Bergsgatan-Nybrogatan i Sundsvall. Motorcyklisten flög tio meter i luften och fick föras till sjukhus med allvarliga skador. Nu åtalas bilföraren.

Annons

TV-klippet: Se inslaget från olyckstillfället (publicerades första gången den 16 juni).

Enligt polisen ska motorcyklisten, som är en man i 25-årsåldern, ha varit på väg västerut på Bergsgatan i Sundsvall. Personbilen ska då ha gjort en vänstersväng mot Nybrogatan som då ledde till att de båda fordonen kolliderade med varandra.

Läs också: Trafikolycka i Sundsvall

I samband med krocken kastades motorcyklisten av sitt fordon och flög cirka tio meter innan han landade på marken. Mannen fördes med allvarliga skador till Sundsvalls sjukhus där han fick opereras akut.

Polisen inledde sedan en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik, där personbilsföraren som är en man i 60-årsåldern misstänks för att inte ha iakttagit försiktighet i samband med vänstersvängen.

Läs också: Bilföraren misstänk s för vårdslöshet i trafik efter olyckan på Bergsgatan

60-åringen säger i förhör att han började svänga när han såg att det inte kom någon korsande trafik. Han säger också att sikten var lite skymd av den bil som stod för sväng åt andra hållet men att han började sin sväng ändå.

60-åringen står nu åtalad för vårdslöshet i trafiken och för vållande till kroppskada.

Mannen varken förnekar eller erkänner brotten.

Läs också: Tio av de farligaste korsningarna i Sundsvall