Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motståndet mot en logistikpark underskattas i insändare – omfattningen och finansieringen bekymrar

Lars Holmgren (L) skriver i sin insändare "Nu måste logistikparken i Sundsvall ros i hamn" att "det känns trist att en liten grupp människor tar alla möjligheter att sätta käppar i hjulet och förhala projektet”.

Jag tror Holmgren underskattar motståndet mot parken och jag skulle välkomna en handuppräckning om hur många av invånarna i Sundvalls kommun som är för eller emot projektet.

Det är beundransvärt att ”en liten grupp människor” orkar ta strid mot detta till synes resursstarka projekt. Det är nog ingen som inte ser fördelar med en logistikpark, men det är omfattningen och finansieringen som bekymrar.

För mig är det självklart att näringslivet ska garantera en större del av finansieringen, för att inte belasta kommunens skattebetalare.

Sundsvallsborna blev lurade av Trafikverket efter brobygget och det är därför naturligt att vi oroas över att behöva betala en alltför stor del av detta jätteprojekt också.

Det hade varit bra att från början dela upp projektet i mindre etapper. Det hade också varit bra att tydliggöra intresse och finansiering från näringslivet. Då hade motståndet från allmänheten inte varit så massivt.

Sundsvallsbo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Läs också: [+] 150 miljoner kronor i limbo – ekonomisk rysare för logistikparken i Petersvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel