Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP inför Stureplansavdrag

Annons

Oppositionens idéer om kilometerskatt på den tunga trafiken och höjd bensinskatt oroar. Det förstnämnda är ett slag direkt mot den tunga industrin efter Norrlandskusten som är så beroende av timmertransporter. Det betyder i slutändan att jobben hotas.

Här om dagen presenterade Miljöpartiet uppgifter som gick ut på att storstäderna skulle ha gynnats på landsbygdens bekostnad av regeringens politik. Oavsett relevansen i detta påstående, kan man fråga sig om höjd bensinskatt på två kronor litern (ett MP-förslag) är något som skulle vara avsett som en slags kompensation för den första oförrätten?

Gröna skatter som slår mot nyttotrafiken i Norrland är inget annat än ett Stureplansavdrag. För den som har möjlighet att leva helt utan egen bil spelar höjd bensinskatt ingen roll. För den som är beroende av bilen av bilen gäller det motsatta.