Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP:s motion föreslår inget tok-stopp på inköp av varor som skapar mikroplaster – men vi kan inte fortsätta som i dag

Svar på Kjell Bergkvists (C) insändare "Ansvarslöst att rösta ja till motionen om att sluta köpa in varor som skapar mikroplaster".

Vi liberaler har i ett tidigare debattinlägg skrivit om en motion som syftar till att minska utsläppen av mikroplaster från kommunens olika verksamheter. Mikroplaster är mycket små partiklar av plast som endera ingår i en del produkter från början eller så bildas de när plasten sakta men säkert bryts ner i mindre och mindre bitar.

Olika miljöorganisationer på nationell och internationell nivå konstaterar att problemet är omfattande och att det finns väldigt stora risker att låta situationen fortgå som idag. Och det är just där som vi liberaler skiljer oss från Centerpartiets Kjell Bergkvist.

Motionen, inlämnad av MP, innan de fick lämna kommunfullmäktige, vill att kommunen upphör med eller minskar användningen av produkter som genererar mikroplaster genom att ställa relevanta krav vid inköp. Inte det tok-stopp som Kjell Bergkvist påstår utan en tydlig ambitionshöjning jämfört med det ni har åstadkommit så här långt.

Det är skillnad på att vara lösningsorienterad och grälsjuk.

Stefan Falk (L), gruppledare

Maria Räfsbäck (L), ledamot i miljönämnden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel